'Meggyes Tamás politikai megtorló akcióba kezdett'

Az esztergomi Fideszes polgármester "politikai megtorló akcióba" kezdett azok ellen, akik felemelték szavukat a városvezetés "gyanús" ügyei ellen - mondta Jónás László, az MDF esztergomi elnöke pénteken.

Az MDF-es politikus, aki tagja az esztergomi képviselőtestületnek, emlékeztetett arra: októberben az MDF és a Polgári Fórum szervezésében pártok és civil szervezetek élőláncot alkotva tiltakoztak a Meggyes Tamás vezette, fideszes többségű önkormányzat "antidemokratikus intézkedései" és botrányai miatt.

Hozzátette: vele együtt többen szót emeltek a város eladósítása, a volt jegyző eltávolítása, a Szent István Gimnázium tanárainak elbocsátása ellen, és követelték, hogy állítsák le a Búbánat-völgyi beruházást, ahol "a megalapozott gyanú szerint Meggyes Tamás háza elé közpénzből építenek tavat".

Jónás László elmondta azt is: a polgármester és a Fidesz-frakció december 10-én megfosztotta őt szakbizottsági posztjaitól, és helyére egy hozzá nem értő, szavai szerint a "Fideszhez rendíthetetlenül hű pártkatonát" ültetett.

Mint kiemelte, Meggyes Tamás a döntés indokául azt hozta fel, hogy az MDF-es képviselő a polgárok részéről beérkezett kérdéseket jogtalanul tette fel neki az esedékes közmeghallgatáson.  

Az MDF-es politikus felhívta a figyelmet arra: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ismét bizalmat szavazott Meggyes Tamásnak, és őt kívánja jelöltként indítani Esztergomban a jövő évi választásokon.

"Ez a bizalom vajon azt jelenti, hogy a Fidesz 2010 tavaszától az egész országra ki kívánja terjeszteni a banánköztársaságokra emlékeztető tisztogatásokkal, megfélemlítésekkel operáló esztergomi modellt?" - fogalmazott Jónás László.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.