Menekülnek a gyerekek a Szent István Gimnáziumból

Sürgős lépéseket vár a Fidesz vezetésétől az esztergomi Szent István Gimnázium ügyében az Élőlánc Magyarországért.

Lányi András elnökségi tag kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján újságírók kérdésére kijelentette: a Fidesz oktatáspolitikusainak meggyőző nyilatkozatai összeegyeztethetetlenek azzal, ami a Meggyes Tamás fideszes polgármester által vezetett városban történik. Lányi András szerint az esztergomi események baljós jelek a pedagógus társadalom számára, amely a Fidesz kormányra kerülésétől a tanárok kiszolgáltatottságának mérséklését reméli.

A tájékoztatón részt vevő Kovács Gábor, aki a konzervatív szellemiségű embereket tömörítő Polgári Esztergomért Egyesület elnökeként mutatkozott be, kérdésünkre azt mondta: a legjobb az lenne, ha a döntéshozók felülvizsgálnák az iskola ügyében született határozatokat.

Hétfőn egyébként az utolsó fegyelmi határozatot is kikézbesítették az eljárás alá vont pedagógusoknak. Mint ismert, a 23 pedagógust számláló tanári kar 22 tagja ellen indult fegyelmi eljárás azt követően, hogy júniusban, a fenntartó önkormányzat intézkedéseit követő diákmegmozdulás egyik résztvevője öngyilkosságot követett el.

Hét pedagógust augusztus végén elbocsátottak, öten az eljárás során önként távoztak az iskolából. A többiek kisebb súlyú büntetést kaptak.

A tanítás első hetében megduplázódott az esztergomi Szent István Gimnáziumot elhagyó diákok száma, a botrány hatására immár 59 gyermeket írattak át más iskolákba szüleik - ismertette Zara Melinda volt igazgatóhelyettes, az augusztus végén fegyelmi úton elbocsátott hét pedagógus egyike, aki arról is beszámolt, hogy az egyik volt kollégájukat, akinek gyermeke továbbra is odajár, kitiltották az iskolából.

Lányi András a gimnázium két elbocsátott tanárával a sajtótájékoztatón
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.