MDF-es köszönet Erdő Péternek

Az MDF köszöni és üdvözli, hogy Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke elhatárolódott a Jobbik keresztállításán megjelent katolikus papoktól, és egyértelművé tette: nem az egyház képviseletében vettek részt a rendezvényen.

Elismerésre méltó, hogy a bíboros úr idejekorán, a szélsőségesek keresztállítási "hullámának" elején tette meg józanságra intő üzenetét, elejét véve ezzel a későbbi félreértéseknek - olvasható az MDF elnöke, Dávid Ibolya által aláírt közleményben.

A párt szerint ugyancsak elismerésre méltó, hogy a püspöki kar vezetője advent második vasárnapja előtt tett egy olyan bölcs nyilatkozatot, amely a hívők és hívők, valamint nem hívők és nem hívők között szolgálja a megbékélést, napjaink átpolitizált világában.

Az MDF megnyugtatónak tartja, hogy a püspöki kar nem vállal közösséget egy olyan szélsőséges párttal, amely folyamatosan a keresztényi értékek ellen kampányol. Megnyugtató, hogy a hivatalos egyházi vezetés helyteleníti a pártpolitika és a hitélet összemosását, a keresztény jelképek politikai célú felhasználását. Ez az MDF számára nagyon fontos - tartalmazza a közlemény.

Erdő Péter csütörtökön azt mondta: az egyház vezetésének tudta nélkül vettek részt az adventi keresztállítási akciókon katolikus papok, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) pedig csak "egy bizonyos politikai csoport leveleiből" értesült erről. Ezeknek a keresztállításoknak a tartalmával "semmiképpen nem tudunk azonosulni" - fűzte hozzá.

Csapody Miklós MDF-es politikus hétfőn beszélt arról: az MDF mély megdöbbenéssel értesült azokról a hírekről, amelyek szerint a Jobbik országszerte kereszteket állít, keresztszenteléseket tart, és ezeken a rendezvényeken a történelmi egyházak néhány tagja szerepet vállal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.