Máris itt a lex Kiss László

Már a felsőfokú tanulmányait és a speciális szakképzést sem kezdhetné el a jövőben az, akit szexuális bűncselekményekért elítéltek – ha a parlament elfogadja Szél Bernadett és Ikotity István LMP-s képviselők hétfőn benyújtott törvénymódosító javaslatát.

Pedagógusnak, orvosnak, sportedzőnek, gyermekgondozónak ne is tanulhasson az, akit szexuális bűncselekményekért elítéltek, egészen addig, amíg nem mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól – egyebek között ezt javasolja két LMP-s képviselő, Szél Bernadett és Ikotity István „az egyes törvényeknek a szexuális bűncselekményekkel szembeni hatékonyabb fellépést lehetővé tevő módosításáról” című előterjesztése.

Ennek érdekében az előterjesztők azt javasolják, hogy „pedagógusképzés minden formája, a sporttudományi felsőoktatásban szervezett sportszakmai képzések, valamint az egészségügyi felsőoktatás esetében személyi feltételként támasszák az erőszakos és a szexuális bűncselekmények, valamint a kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény tekintetében a büntetlen előéletet”.

A hétfőn beterjesztett törvényjavaslatuk indoklásában egyértelműen Kiss László ügyére utalva azt írják: a nemi élet szabadsága ellen a múltban elkövetett bűncselekmények a társadalom által elvárt következmények nélkül maradhattak. Hogy ez ne történhessen meg többé, törvényjavaslatukkal lehetővé kívánják tenni, hogy a bíró a súlyos szexuális bűncselekmények elkövetőinek hosszabb időre vagy akár véglegesen megtilthassa, hogy hivatásszerűen foglalkozzak gyermekekkel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.