Már nem nyomoznak az ebesi önkormányzatnál

Hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoztak a Hajdú-Bihar megyei település önkormányzatánál, a rendőrség a napokban megszüntette az eljárást. A feljelentő panaszára az ügyészség felülvizsgálja a döntést.

Az ebesi önkormányzatnál nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt folytatott nyomozást a rendőrség lezárta, s az ügyet megszüntette - értesült lapunk.

Mint annak idején beszámoltunk róla: a hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt - ismeretlen tettes ellen - elrendelt nyomozás lefolytatására az ORFK a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki, a nyomozást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság folytatta le. A megszüntetett nyomozás tárgya az ebesi önkormányzat gazdálkodása volt. 

Az ügyről Pocsai Edit címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, főügyész lapunk megkeresésére ma azt mondta: a rendőrség megszüntető döntése ellen a feljelentő panaszt jelentett be, ennek kapcsán a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a nyomozást és a nyomozó hatóság döntését felülvizsgálja. Hozzátette: a felülvizsgálatra harminc nap áll rendelkezésre, így az ügyészi álláspontról egy hónap múlva tud felvilágosítást adni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.