Már Magyarországon nyomoznak a halálkamion ügyében

Átveszik a magyar hatóságok Ausztriától az A4-es autópályán történt, 71 migráns halálával járó tragédiát vizsgáló eljárás lefolytatását - ezt közleményben tudatta szerdán a Legfőbb Ügyészség.

Az ügyészség még október 22-én közölte, hogy az osztrák Igazságügyi Minisztérium hivatalos megkeresésében felajánlotta a büntetőeljárás átadását. Ezt a felajánlást fogadta el most a Legfőbb Ügyészség, egyidejűleg az ügyben Magyarosságon eljáró Bács-Kiskun Megyei Főügyészséget utasította, hogy a már folyamatban lévő hazai nyomozást terjessze ki azokra a tényekre is, amelyeket az osztrák hatóságok állapítottak meg.

Mint lapunk is beszámolt róla: Az ausztriai A4-es autópályán augusztus 27-én találták meg azt a hűtőkocsit, amelyben embercsempészek megbízásából 71 menekültet szállítottak összezsúfolva a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába.

Az orvosszakértői vizsgálat szerint az áldozatok már a magyarországi útszakaszon megfulladtak. A tragédia áldozatai között 59 férfi, 8 nő és 4 gyermek volt.

A menekültek feltehetően Szíriából, Irakból és Afganisztánból indultak Európába.

A szakértők már a halottak több mint felét azonosították, a vizsgálat azonban még nem fejeződött be.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.