Már a NAV székházát is Orbán haverjai építenék?

Alighanem alkotmányellenes lehet a döntés, miszerint Tállai András államtitkárként vezeti majd az adóhatóságot. Ő ugyanis országgyűlési képviselő is, és egyszerre tagja a törvényhozói és a végrehajtói hatalomnak – írta mai számában a Magyar Nemzet, egy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyeire rálátó forrására hivatkozva.

A szervezet átalakítása hetek óta téma, ám a vezetőkkel kapcsolatban semmit sem lehet tudni. A hírek szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az összes régiós és megyei vezető személyi anyagát bekérette, miután személyesen szeretne dönteni a megyei igazgatókról. A lap szerint a NAV-nál attól tartanak, hogy a majdani vezetők politikai komisszárok lesznek.

A lap kifejti, hogy Varga Mihály mélyebb integrációt említett, ami azt jelentheti, hogy az eddig nyolc-tíz különböző épületben dolgozó munkatársak új létesítménybe költöznek; apró probléma, hogy erre a szervezetnek nincs anyagi forrása. Ha ez mégis megvalósul, akkor annak nyomós oka lehet. Azt sem lehet kizárni, hogy ezeket az épületeket Mészáros Lőrinc és Garancsi István, újabban egyre több megrendelést elnyerő vállalkozók érdekeltségébe tartozó cégek építhetik.

Bárhogy is áll az ügy, az NGM-ben egyelőre nem készült el az új törvénytervezet, az új megyei vezetőket sem nevezte még ki Varga Mihály – mutatott rá a lap.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.