Magyarázatot vár az MSZP a Gripen-baleset vizsgálata után

A keddi csehországi Gripen-baleset vizsgálata után az MSZP tájékoztatást vár a honvédelmi minisztertől.
A Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke és Demeter Márta országgyűlési képviselő által jegyzett közlemény emlékeztetett: a csehországi baleset előtt, március végen az egyik Gripen kényszerleszállást hajtott végre Kassán.

Mint írták, az ezekkel az esetekkel kapcsolatban indult vizsgálatok eredményeiről várnak tájékoztatást a honvédelmi minisztertől az illetékes országgyűlési bizottság zárt ülésén, miután a vizsgálatok befejeződtek.

A Magyar Honvédség Gripen típusú vadászgépe földet érés után túlfutott a kifutópályán kedd kora délután a Prágától keletre fekvő Cáslav katonai repülőtéren, a két pilóta katapultált - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel, hozzátéve: a személyzet a biztonsági protokollnak megfelelően döntött a katapultálás mellett, a pilóták nem sérültek meg.

A Magyar Honvédség egyik Gripen vadászgépe, Svédországból útban Magyarországra, biztonsági okokból a kassai repülőtéren szállt le március 20-án - közölte a HM akkor az MTI megkeresésére.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.