Magas rangú rendőrrokonnal kérkedett a Hende-balesetet okozó ralis

Az Index megtalálta Szécsényben azt a gumis műhelyt, ahol a Hende Csaba honvédelmi miniszter hivatali autójával balesetező raliversenyző korábban dolgozott.

Két munkás először azt állította, hosszú ideje nem találkoztak kollégájukkal, de kiderült, hogy egyikőjük csütörtökön is látta, s ő volt a baleset idején a ralis próba biztosítója.

A gumiszerelő fotókat is készített a rommá tört Audiról és a raliautóról. A képeket 300 ezer forintért akarta eladni, de amikor ez nem sikerült, elzárkózott a további nyilatkozattól.

A kocsmában hárman azt állították, hogy a raliversenyző rendszeresen száguldozott a faluban és a környékbeli utakon, hangosan bőgette a kocsiját versenyen kívül is. Versenyek előtt gyakran lezáratta ismerősei segítségével az utakat, hogy gyakorolhasson.

Arra, hogy mit szóltak az autósok ehhez, azt mondták: tűrtek, mert féltek.

A versenyzőnek a szécsényiek szerint magas rendőri vezető az egyik rokona, és ezt gyakran hangoztatta. Ezért a helyiek és a szécsényi rendőrök mindent elnéztek neki. Felsőbb rokoni kapcsolatával le tudta szerelni az útlezárások miatt intézkedni készülő rendőröket is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.