Lopott grafikon miatt repült a helyettes államtitkár

A Portfolio.hu-ról lopott grafikon miatt kirúgták a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkárát, dr. Lenner Áron Márkot – írja az NGM közleménye nyomán a 444. A reakció meglepő, hiszen ennél jóval nagyobb botrányért sem mozdítottak el székéből vezető pozícióban lévő politikust.

„A kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény eddigi hatásairól készített jelentésbe nem megfelelő táblázat került. A tárca vezetése megállapította, hogy a területért felelős kolléga nem járt el kellő alapossággal, ezért a nemzetgazdasági miniszter a mai napon kezdeményezte a miniszterelnöknél dr. Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár tisztségéből való felmentését. A hibáért elnézést kérünk, a jelentés javított formában felkerült a kormany.hu-ra” – szól a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye.

Az NGM a vasárnapi zárva tartásról szóló elemzésében egy, a Portfolio.hu-ról lopott grafikont használt fel, az újság nevét pedig a kreditből kiradírozták. Később lecserélték az ábrát egy sajátra.

Lennernek egyébként volt ennél komolyabb ügye is, mint az Index felgöngyölítette. 2009-ben, a Sínai-félszigeten békefenntartó katonaként társaival randalírozott, az Index szerint társaival együtt szétvert egy kantint. Hadnagyként katonai bíróság elé került, szolgálati tekintély megsértése miatt emeltek vádat ellene. Az eljárás még tartott, mikor kinevezték főosztályvezetőnek, majd helyettes államtitkárnak Lennert.

A Nol is két éve számolt be a bírósági eljárásról, amelyet akkor az NGM is közleményben megerősített. A katonai főügyészség vádja szerint 2009-ben Lenner Áron missziós szolgálat közben egy katonai rendész tiszthelyettes szolgálati tekintélyét sértette meg. „Kantin szétverés és verekedés nem történt” – szólt a közlemény. Az eljárásban jogerős döntés nem született. A helyettes államtitkár 2010-ben leszerelt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.