NGM: Lenner Áron Márk katonai vétség miatt nem büntethető

Mivel már 3,5 éve leszerelt, katonai vétség miatt nem büntethető Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára - válaszolta a minisztérium az MTI kérdésére szerdán.

A minisztérium közleményben megerősítette, hogy a helyettes államtitkár ellen 2010 óta folyik elsőfokú bírósági eljárás. A katonai főügyészség vádja szerint 2009-ben Lenner Áron missziós szolgálat közben egy katonai rendész tiszthelyettes szolgálati tekintélyét sértette meg. "Kantin szétverés és verekedés nem történt" - teszik hozzá.

Az eljárásban jogerős döntés nem született. A helyettes államtitkár 3,5 éve leszerelt, a vonatkozó törvényi szabályozás alapján katonai vétség miatt nem büntethető - írja az NGM.

A büntetőeljárást korábban Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője is megerősítette az MTI-nek. Magáról a bűncselekményről az ügyészségi szóvivő nem kívánt tájékoztatást adni, de közlése szerint annak büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Szerdán az Index írt arról, hogy vádemelés után a Budapesti Katonai Bíróságon kezdődött eljárás a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára ellen. Cikkük szerint Lenner Áron Márkot 2009 szeptemberében vezényelték egy 11 tagú magyar csapattal Egyiptomba, hogy ott a Sínai-félszigeten csatlakozzanak a nemzetközi békefenntartó erőhöz. Lenner Áron Márkot hadnagyi rangban pénzügyi, személyügyi feladatok ellátására küldték ki.    Az Index információi szerint a hadnagy egy részeg társasággal keveredett "egy kantin szétverésébe".

A kormány honlapján található önéletrajza szerint Lenner Áron Márk 1983-ban született Kolozsváron. Végzettségét 2001 és 2007 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakán szerezte meg. Szakmai tapasztalatai között feltüntették, hogy 2005-2006-ban az Európai Parlamentben volt gyakornok. 2007-től 2010-ig a Honvédelmi Minisztérium, Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökségén dolgozott, 2008-tól jogász főtisztként.

2010 és 2011 között a Józsefvárosi Közterület-felügyelet jogtanácsosa volt. 2011-2012-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium Iparstratégiai Főosztályát vezette. Lenner Áron Márkot 2012. július elsejei hatállyal nevezték ki az NGM helyettes államtitkárává.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.