Lemondott Simicska üzlettársa

Közleményben tudatta a veszprémi kézilabdacsapat, hogy távozik az egyesület éléről Fonyó Károly elnök. Döntése hátterében a Simicska–Orbán-háború állhat, Simicska üzlettársa vélhetően nem akarta ellehetetleníteni a csapatot, amelyből a korábbi névadó szponzor MKB Bank nyáron már kiszállt.

"Dr. Fonyó Károly, az MVM Veszprém elnöke 2015. november 23-án lemondott elnöki titulusáról, valamint az MKB Veszprém Kézilabda Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról" – tudatta honlapján a veszprémi kézicsapat.

Fonyó 2012-ben társelnökként került a klubhoz, majd 2013 májusától lett elnöke. Az egyesület megköszönte eddigi munkáját, megjegyezték többek között, hogy milyen sikereket ért el a Veszprém a kézilabda BL-ban és a magyar bajnokságban egyaránt: három bajnoki és Magyar Kupa-győzelem, két Szuperkupa-diadal, egy SEHA Liga bajnoki cím és két Bajnokok Ligája Final Four részvétel Fonyó elnöksége alatt a mérleg.

Azt, hogy az Orbán–Simicska-háború a veszprémi csapatot is elérte, akkor vált egyértelművé, amikor az állami tulajdonú MKB Bank júliusban bejelentette, nem támogatja tovább a csapatot, pedig addig névadó szponzora volt az egyesületnek.

Fonyó Károly
hajraveszprem.hu

Az MKB tíz év alatt több mint kétmilliárd forinttal támogatta az Európa meghatározó együtteseinek egyikévé erősödött Veszprémet, de a Bakonyban keveseket ért meglepetésként a körön belül állók számára egyébként is hónapok óta ismert terv: a nyár közepén lejárt támogatói szerződést oly módon alakították át, hogy a bank a jövőben kikerüljön a névadók közül, s az utánpótlás segítésére redukálja erőforrásait. Akadnak, akik számára napnál világosabb volt már akkor is: az állami pénzintézet kiszállása politikai döntés eredménye, hiszen a klub mögött álló nagyvállalkozót – Fonyó üzlettársát – Simicska Lajosnak hívják.

A NOL kereste Fonyót, hogy részleteket tudjon meg a lemondás okairól, egyelőre nem sikerült elérni. Ha válaszol kérdéseinkre, frissítjük cikkünket. 

Egyébként Fonyó Károly az, aki a Megapolis nevű cégén keresztül igényt formált a TV2-re Andy Vajnával egy időben. Fonyó a cégbíróságon szerzett előnyt, ugyanis egy 2013-as opciós szerződésre hivatkozva Vajna előtt kérte tulajdonjoga bejegyzését. Az ügy jelenleg áll, a cégbíróság hiánypótlást kért. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.