Lázár szerint az 1321 tanár hibája az elmaradt béremelés

Az  oktatáspolitikáról is kérdezték az Orbán-kormányt este a parlamentben. Az LMP egyik politikusa szerint azt sem tartották be, amit megígértek.

Ikotity István emlékeztetett, hogy a pedagógusok és szülők január óta tiltakoznak az oktatáspolitikában zajló folyamatok ellen. A kormányzat nem tartotta be az ígéreteit, sem azt, hogy csökkentik a tananyagot, sem azt, hogy a szakgimnáziumokba tervezett új komplex természettudományos tantárgy egy XXI. századi, innovatív tárgy lesz, közben pedig több mint ezer nyugdíj előtt álló pedagógust kizártak az automatikus béremelésből.

Válaszadóként Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a magyar diákok kompetenciamérésnek eredményei 2004 óta folyamatosan romlanak, és habár fontosak az eszközviták, valamint a pedagógusok sorsa, de a legfontosabb kérdésnek akkor is annak kell lennie, hogy mit tudnak a gyermekek. Át kellett alakítani a szakképzés rendszerét - jelezte a tárcavezető.

Lázár beszélt annak az 1321 pedagógusnak a bérelmaradásáról is, akinek az ügyét lapunk írta meg először. Azt állította, hogy ők nem töltötték fel a portfóliójukat, és ettől a kormány nem tudott eltekinteni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.