Lázár kiosztotta az RTL-t

A lézeres Lázár János most etikából tartott kiselőadást.
Lázár János szerint bárki láthatja, hogy a reklámadó bevezetése óta az RTL maga mondott le a minimálisan elvárható szakmai szabályok betartásáról, és a híradók szerkesztését saját pénzügyi szempontjainak rendelte alá - derül ki a Bárándy Gergely kérdéseire adott írásbeli válaszából.

A 444.hu cikke szerint az MSZP-s országgyűlési képviselő azt kérdezte Lázár Jánostól, hogy figyeltette-e valakivel az RTL klub híradóit, illetve, hogy netán „a kormányzati szemmértékkel kialakított »újságíró-szakmai kritériumoknak« való megfelelés volt-e az RTL Klub példátlan mértékű adókulccsal való megadóztatásának az oka".

Lázár János válasza szerint a reklámadó fizetése adóügyi, közteher-viselési kérdés. Rendkívül figyelemreméltónak tartja, hogy a szocialisták legalább negyedik alkalommal szólalnak fel az RTL Csoport érdekében az Országgyűlésben.

A sajtófigyelésről azt írta, hogy a kormányzati kommunikációban dolgozó munkatársaknak többek között az a dolga, hogy figyeljék és elemezzék a híreket, hírműsorokat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.