Lázár János irreálisan drágán szállt meg Londonban?

Jelentősen drágábban szállt meg Lázár János sokat vitatott londoni útján, mint azt az árak indokolták volna. Az összegből az egyik leghíresebb ötcsillagos hotelben is megkapták volna a luxuskategóriás ellátást.
A hvg.hu értesülései szerint a Lázár János által elköltött összeg harmadából meg lehet szállni hasonló színvonalú körülmények között abban a négycsillagos londoni hotelben, amelyben az államtitkár 2012 őszén háromnapos útján másodmagával lakott.

A lap árajánlatot kért két „fontos üzletember” számára, az utazásról napvilágra került részleteknek megfelelő paramétereket megadva, hangsúlyozva, hogy az utazók nem kívánnak spórolni. Ám az extra szolgáltatásokkal együtt is csak nagyjából 832 fontra, kerekítve 310 ezer forintra jött ki a végösszeg. A lapot a Crowne Plaza London Docklands értékesítési munkatársa úgy tájékoztatta: az összeg már tartalmazza a duplaágyas különszobát, ellátást fitnesszel és uszodával, a reggelit és a vacsorát is. (A Demokratikus Koalíció közlése szerint ebben a hotelben szállt meg a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.)  Ezzel szemben Lázár János és máig ismeretlen társa ennek a háromszorosát, 2470 fontot, azaz 920 ezer forintot fizetett közpénzből.

A hvg.hu ajánlatkérése nyomán az is kiderült, hogy még az ötcsillagos Four Seasons szállóban is kényelmesesen belefért volna ebbe a keretbe a hasonló színvonalú ellátás.

Lázár János útjának költségeit az Origo adatnyilvánossági pere nyomán tette közzé a Miniszterelnökség. Az adatok alapján cikk jelent meg a fideszes államtitkár rejtélyes utazásáról, amelynek nyomán Lázár lemondott a neki járó állami költségtérítésről, és visszafizette három útjának szállásköltségét, összesen mintegy kétmillió forintot. Hogy ki volt a hivatalosan tolmácsként szereplő titokzatos útitárs, az nem derült ki.

A cikk megjelenését követően az Origo megvált a lap főszerkesztőjétől, válaszul a szerkesztőség számos tagja felmondott, Budapesten pedig két tüntetést is tartottak a feltételezett politikai nyomásgyakorlás ellen tiltakozva.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.