Állami céggel folytatják a rezsiharcot

Az Első Nemzeti Közműszolgáltatóban látja a rezsicsökkentés garantálásának és folytatásának zálogát a kormány - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

"Harcban vagyunk, az Európai Bizottságban sorban állnak ellenünk a feljelentések, a multik az ország ellen ágálnak", egyszóval óriási csata lesz Brüsszellel. Jelen pillanatban 300 postahivatalban van lehetőség arra, hogy az emberek csatlakozzanak az állami gázszolgáltatóhoz - közölte ma a Mit miért tesz a kormány-sajtótájékoztatón Lázár János, aki a non-profit állami energiaszolgáltatók kapcsán ismét harcot hirdetett az EU ellen, szerinte "az Európai Bizottság támadásától meg kell védeni a rezsicsökkentést".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, újra kell gondolni a szabályozási rendszert, előrehaladott folytatnak arról, hogy legkésőbb az év végén belép az állam az árampiacra és aztán megkezdik a belépést a távhőpiacra. "Az állami szolgáltató nem csaphatja be, nem manipulálhatja az ügyfeleit úgy mint a külföldi energiaszolgáltatók - mondta, megemlítve, hogy Hódmezővásárhelyen személyesen is megtapasztalta, hogy az irreálisan drága francia szolgáltató is manipulálta a számlákat. Arról, hogy az áraik mennyivel lennének olcsóbbak a piaciaknál, nem mondott semmilyen konkrétumot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.