Kubatovgate: feljelentést tett az MSZP

A Központi Nyomozó Főügyészséghez csütörtökön megérkezett az MSZP feljelentése választás rendje elleni bűncselekmény miatt.

A Puch László által jegyzett, a legfőbb ügyésznek címzett, és átiratban a Központi Nyomozó Főügyészségnek is megküldött feljelentést nem konkrét személy, hanem ismeretlen tettes ellen tették választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Az MSZP egyidejűleg a Legfőbb Ügyészségre, illetve az Országos Rendőr-főkapitányságra is eljuttatta feljelentését. A Legfőbb Ügyészségre ugyancsak csütörtök délelőtt érkezett meg a feljelentés.

Valamennyi szervnek három napja van a feljelentés elbírálására, ez idő alatt meg kell vizsgálniuk azt is, hogy melyiküknek van hatásköre eljárni az ügyben.

Az interneten szerdán jelentek meg hírek arról, hogy a YouTube videómegosztóra felkerült titkos hangfelvételen "állítólag" Kubatov Gábor pártigazgató tart előadást a Fidesz kampánymódszereiről, többek között arról, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon ismerték a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, korát, telefonszámát, mobilszámát, e-mail címét, és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek.

A videóportálon közzétett hangfelvételen hallható, ahogy a megszólaló a pécsi választásra utalva azt mondta: "Tehát azt állítom, hogy név szerint ismertünk minden olyan embert, aki elment szavazni, és nem Páva Zsoltra szavazott. Tehát név szerint. Tehát meg tudom mondani azt a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni, és nem a Pávát, vagy nem a Fideszt támogatják.

Az MSZP szerdán bejelentette, hogy az ügyben feljelentést tesz és az Országos Választási Bizottsághoz fordul. Magyarázatot kért a Fidesztől az MDF és a Jobbik is. Ugyanakkor a Fidesz szóvivője szerint lejáratási kísérletről van szó. Szijjártó Péter közlése szerint a párt minden esetben az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli az adatokat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.