Kövér szerint despotának tartanák, ha nem engedné vissza az RTL-t

Ha nem oldotta volna fel az RTL-t kitiltó döntését, akkor a politikai ellenfelei szerint "ő lenne a legnagyobb despota, aki az európai földrészen született" - nyilatkozta Kövér László a Népszabadságnak. Az RTL jövő hétfőtől ismét forgathat az Országházban.

Újra forgathat az Országházban az RTL Klub, Kövér László házelnök megerősítette lapunknak, hogy december 21-ével feloldotta a tiltást. Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke levélben tájékoztatta a házelnöki döntésről egy héttel ezelőtt Kotroczó Róbertet, az RTL Klub főigazgatóját. (A levél elküldését hivatalosan iktatták.)

Kövér László lapunknak nyilatkozva ma azzal indokolta a kitiltás feloldását, hogy bízik abban, az értelmes beszéd mégis eredményre vezet, és az RTL Klub vezetői is megértik, hogy a munkatársuknak be kell tartania a Ház magatartási szabályait. "Éppen az ő munkavégzésük érdekében, és remélem, hogy ez a jövőben így is lesz." - mondta és némi iróniával azt is megjegyezte, ha nem oldotta volna fel az RTL-t kitiltó döntését, akkor a politikai ellenfelei szerint "ő lenne a legnagyobb despota, aki az európai földrészen született".

Szilágyi Zoltán korábban azzal indokolta a csatorna stábjának a kitiltását, hogy a házelnök „az előzményeket is mérlegelve döntött, miután az RTL stábja a miniszterelnöki folyosón, olyan helyen forgatott, ahol nem volt engedélyük. A stáb a plenáris ülésre kért és kapott belépőt. A nemzetközi gyakorlatban sem tudok olyan esetről, hogy a miniszterelnök dolgozószobája előtt, miden jóváhagyás nélkül forgatni lehessen". A házelnöki állásfoglalást korábban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófönöke kérte, miután nem engedték be a Parlamentben abba a terembe az RTL stábját, ahol Orbán Viktor éppen sajtónyilatkozatot tett más sajtóorgánumok előtt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.