Kocsis vizsgálatot indított az ünnepi botrány után

Több szervezetre kiterjedő, belső vizsgálatot indított és szabálytalansági eljárást kezdeményezett a kerületi önkormányzat augusztus 20-i rendezvényén történtek miatt Kocsi Máté józsefvárosi polgármester.
A kerület erről szóló közleménye szerint a belső vizsgálatban áttekintenek minden beszerezhető videót, fotót, jegyzőkönyvet és beszámolót. „Az eljárás során meg kell állapítani, milyen szervezési elégtelenség történt, milyen cselekmények vezettek a kialakult helyzethez, kik, milyen eljárásrend és milyen jogszabályok szerint jártak el a provokációban és az atrocitásban résztvevőkkel szemben” – hangzik a közlemény, amely elnézést kér a békés megemlékezőktől, hogy méltatlan helyzetbe kerültek a nemzeti ünnepen. A kerület vezetése egyúttal „nyomatékosan” megkérte „a provokálókat, a be nem jelentett demonstráció résztvevőit, a trágár és obszcén feliratot tartókat és bekiabálókat, az atrocitások és az agresszió elkövetőit”, hogy a jövőben tartózkodjanak – legalább a nemzeti ünnepeink alkalmával – a hasonló viselkedéstől.

Csütörtökön botrányízű megnyilvánulások közepette rendezték meg a kerület augusztus-20-i ünnepségét. A rendezvényre igyekvő NAP (Nincs Alku Párt) tagjait és szimpatizánsait 12-15 kigyúrt, kopasz fiatalember várta Kocsis Máté beszédének helyszínén, a Golgota téren. A helyszínt biztosító Józsefvárosi Közterület-felügyelet illetékese előbb beengedte őket, de a bejáratnál magukat „a rendezvény biztosítóinak” mondott férfiak már megakadályozták a bejutást. A heves szópárbajban egy pofon is elcsattant, egy idős hölgy kapta. Kocsis Máté úgy nyilatkozott, nem tudja, kik tartották a rendezvényen kívül a NAP tagjait.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.