Kiretusálták a netről a letartóztatott ifjú fideszest

Kontár munkát végeztek a kormánypárt cenzorai: nem elég, hogy az ifjúsági tagozatuk vezetője hamis bankjegyekkel bukott le, de még rendesen ki sem sikerült retusálni a netről, így még a Fidesz is hazugságba keveredett.

Komoly erőket mozgósíthatott a Fidesz, hogy megpróbálja még az emlékét is kitörölni annak, hogy a minap tízmillió forintnyi hamis euróval elkapott Veress Áron valaha a párt ifjúsági tagozatának elnöke lenne. De nem elég komolyakat.

A 444.hu szúrta ki, hogy bár a Fidesz szerdán tagadta, hogy Veress lenne a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke, mondván őt már 2012-ben kizárták a pártból, a párt különböző online felületein máig Veress van feltüntetve a tagozat vezetőjeként. Pontosabban tegnapig. Egyetlen nap alatt ugyanis majdnem az összes, Veress és a Fidesz 2012 utáni kapcsolatára vonatkozó információt töröltek a párt online felületeiről, legalábbis megpróbálták eltüntetni as nyomokat.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere például egy tavaly decemberi, "Fiatalok találkozója Zalaegerszegen" című Facebook-posztjából retusálta ki Veresst, akire a párt ifjúsági tagozatának elnökeként hivatkozott (a Facebook-bejegyzések szerkesztési előzményei nyilvánosak - a Szerk.), majd az egész bejegyzést kitörölte. Nem kellett volna, már csak azért sem, mert ugyanerről a találkozóról a Zalaegerszegi 7 nap című újság is beszámolt tavaly december 12-i számában, amiben Veressre szintén az ifjúsági tagozat elnökeként hivatkoznak.

A Fidesz ifjúsági tagozatának weboldaláról is eltüntették a szerdán még elnökként feltüntetett Veress Áront, viszont itt is kontár munkát végeztek a cenzorok. A "Hallgatói érdekképviselet Németországban és Magyarországon" címmel 2013. április 3-án közzétett, egy vitaestről szóló bejegyzést például elfelejthették kiretusálni, így a szöveg ma is ott éktelenkedik a honlapon: "a Fidesz ifjúsági tagozat részértől Veress Áron köszöntötte a résztvevőket". A Fidesz.hu-ról sem sikerült még mindent kiretusálni, így egy 2012. december 12-i hír továbbra is elérhető, melyben Veress az ifjúsági tagozat elnökeként nyilatkozik, egy 2013. március 20-i keltezésű poszt szerint pedig továbbra is Veress a tagozat vezetője.

De ha ezeket mind el is tüntetik, még mindig ott az Index cikke, ami igazi kihívást jelent a kormánypárti cenzoroknak: 2012. december 13-án jelent meg, és arról szól, hogy Veress a párt ifjúsági tagozatának vezetőjeként a párt országos választmányának összehívását javasolja a felsőoktatási reform ügyében. Veress azt nyilatkozta, hogy erről az elnökségük egyhangúlag döntött, vagyis nemhogy nem zárták ki akkor a pártból, de javában döntéseket hozott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.