Hamis eurótízezrekkel bukott le a kis fideszes vezér

Múlt pénteken pénzhamisítás gyanújával tartóztatta le a bíróság a Fidesz Ifjúsági Tagozatának országos elnökét.
Veress Áron Sebestyént (30) két nappal korábban a Keleti pályaudvaron vették őrizetbe egy arab pénzváltó bejelentése nyomán, akinél egy hamis száz euróst akart beváltani. Azonban a hamisítvány rendkívül rossz minőségű volt, még a festék is fogott rajta, ezért az arab pénzváltó azonnal visszakérte az érte adott forintokat és provokációtól tartva besétált a rendőrségre feljelentést tenni.
Veress Áron
ifjusagitagozat.hu

Veress elfogása után azt mondta, román és moldáv vállalkozókkal üzletelt, akiknek több mint egy éve kölcsön adott 8000 eurót. Hosszas unszolására végül kamatostól visszafizették a kölcsönt, igaz, a közel 30 ezer euróért ki kellett utaznia Milánóba. Már késő volt, amikor észrevette, hogy átverték. Sajnálja, hogy ilyen könnyen sikerült neki. Vallomásában beismerte, hogy lúzer volt.

A rendőrök az őrizetbe vételekor csak egy hamis száz euróst találtak nála. Később azonban átkutatták a lakását is, ahol további 297 darab, szintén hamisnak látszó száz, és öt húsz eurós bankjegyet foglaltak le.

Az egy évre fizetett 22 ezer eurós kamat persze az ügyben eljáró BRFK felderítő főosztály nyomozóinak is szemet szúrt. Maroshelyi Attila osztályvezető szerint azonban egyelőre abból kell kiindulniuk, hogy Veress büntetlen előéletű, „még soha nem került a látókörükbe pénzhamisítás vagy hasonló bűncselekmény gyanújával", és vallomásában ő maga is baleknak, lúzernek tartja magát, sajnálja, hogy ilyen könnyen átverték.

Persze a nyomozók nem nagyon hisznek neki, bár azt elismerik, védekezését jól felépítette. Az ügy szempontjából releváns cselekmények, így például a hamis pénz átadása is külföldön történtek, így jó időbe beletelik a vallomás ellenőrzése. Arra a kérdésre, hogy miféle üzlet az, amelyben 8000 eurós kölcsönre 22 ezres kamatot fizetnek, más-más okból, de sem a rendőrség, sem Veress védője, Szenczi Géza ügyvéd nem kívánt válaszolni lapunknak.

Mint megtudtuk, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának országos elnöke a hamis bankjegyeket egy legális pénzváltónál korábban már megkísérelte beváltani. Vallomása szerint azonban onnan szó – és a jelek szerint feljelentés – nélkül egyszerűen elküldték. Csak annyit mondtak neki, hogy nincs üzlet.

Ezzel a vallomással viszont Veress lényegében beismerte, hogy tisztában volt azzal, hogy az üzletfeleitől kapott bankók – vagy legalábbis ezeknek egy része – hamisak. Mégis, ahelyett, hogy visszaadta volna üzleti partnereinek, inkább rá akarta sózni azokat egy balekra a Keletinél. Pechére az arab pénzváltót nem ejtették a fejére.

A rendőrség már keresi a hamis bankjegyek forrását, Veress állítólagos üzlettársait, és hogy hol gyárthatták a silány minőségű euró-hamisítványokat.

Fidesz: a párt már 2012-ben kizárta Veresst

Nem a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke Veress Áron, akit a párt már 2012-ben kizárt soraiból - közölte a Fidesz szerdán. A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében az írta: a párt Veress Áron cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállal, ha igazak a róla megjelent állítások, a törvény előtt kell felelnie tetteiért.

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.