Kirabolták Welsz Tamás lepecsételt irodáját

Kifosztották Welsz Tamás irodáját. A Blikk információi szerint pontosan nagyjából egy héttel ezelőtt valaki vagy valakik feltörték az irodát, amelyet március 3-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai aprólékosan átkutattak, az ott talált dolgok egy részét magukkal vitték, egy részéről pedig leltárt készítettek.
A helyiséget a rendőrök a munka végeztével lepecsételték, ugyanúgy a széfet és az ajtó zárját is. Az elkövető a gyanú szerint a férfihez közel álló személy lehetett - írja a Blikk.

Jellemző az akció profizmusára, hogy a Logodi utcai irodából nem a páncélszekrény tartalmát, hanem az egész széfet elvitték. A páncélszekrényben jelentős summa, nagyjából 30 millió forintnyi forint, euró és afrikai fizetőeszköz volt. De voltak benne iratok is. Lába kélt minden bútornak, sőt még a világítótesteket is leszerelték. Távozáskor pedig a zárakba pillanatragasztót nyomtak. Ez ügyben az eljárást az I. kerületi rendőrkapitányság folytatja.

Az akció a 41 éves Welsz Tamás halála után indult örökösödési eljárást is érinti, hiszen a Simon-ügy koronatanújának édesapja és lánya is igényt tart a hátramaradt vagyonra.

De nem ez az egy széfe volt Welsznek. A férfi érdi lakásának széfjét Welsz halála után a volt élettárs, Horty Andrea kiürítette. Abban a páncélban nagyjából 20 millió forint értékű valuta, egy Rolex, egy Omega és két másik nagy értékű karóra is volt, néhány fontos dokumentummal együtt. Másnap az asszony újból visszatért a lakáshoz, és iratokkal teli dobozokat cipelt ki a ház előtt parkoló autójába. Vele volt az édesanyja is.

– Az elhunyt Welsz Tamás egy rokona észlelte, hogy Horty Andrea éppen pakol, ezután kihívta a rendőrséget, akik leállították a hölgyet – mondta el a Blikknek az ügyben érintett egyik személy, és hozzátette, az abból a széfből eltűnt értékeket a hatóságok később egy házkutatás során megtalálták. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályához is, a nyomozás tényét megerősítették.

Mint ismeretes, Welsz Tamás akkor halt meg, amikor a hatóságokkal együttműködve Simon Gábor szocialista képviselőre terhelő bizonyítékokat adott át a politikus titkos bankszámlája és vagyona kapcsán indult eljárásban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.