Kiderülhet, hány fát vágnak ki az Orbán-kormány megalomániájáért

Kiegészítik a Városliget 6358 növényt tartalmazó fakataszterét, miután civil és szakmai szervezetek apróbb pontatlanságokat fedeztek fel
A Liget Budapest projekt keretében a terület kezelője, a Városliget Zrt. megbízásából 2014-ben a parkot évtizedek óta gondozó Főkert elkészítette a Városliget teljes körű fakataszterét, amelyhez hasonló léptékű felmérésre a liget történetében korábban még nem volt példa - közölte az MTI-vel hétfőn a Városliget Zrt.

Tájékoztatásuk szerint a megbízás eredményeképpen 6358 fa felmérése készült el. A kataszter közzétételét követően azonban több civil és szakmai szervezet jelezte, hogy a felmérés hiányos, mert abból néhány fa – a teljes állomány néhány tized százaléka - vélhetően kimaradt.

A Városliget Zrt. ezért arra kérte a Főkertet, hogy vizsgálja felül a fakatasztert, és ha abban tényleg hiányosságok mutatkoznak, akkor pótolja azokat.

A Városliget Zrt., megköszönve az eddigi jelzéseket, arra kér minden magánszemélyt és szervezetet, hogy amennyiben további hiányosságokat vélne felfedezni a felmérésben, akkor jelezze azokat a Főkertnek.

Szabó Rebeka, Zugló alpolgármester a sajtóban – így lapunkban is – már a felmérés több pontatlanságára rámutatott, a cég ezért a Párbeszéd Magyarországért politikusát is arra hívja fel, hogy észrevételeit - ha azt még nem tette meg - jutassa el a felmérés készítőjének. A botanikus végzettségű Szabó többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy komplett fasorok maradtak ki a leltárból, és helyenként a feltüntetett fafajok sem pontosak. A ligetbudapest.eu weboldalon elérhető dokumentumban már első olvasásra is feltűnnek kételyeket ébresztő momentumok: a Petőfi Csarnok épülete, ahová múzeumot terveznek, aránytalanul nagy a Városliget térképén, a feltüntetett parkterület pedig csak az Állatkerti körútig tart, vagyis az állatkert és az egykori Vidámpark teljes egészében hiányzik belőle a faállományával együtt.

Az észrevételekre a Városliget Zrt. is nyitott, így ezeket továbbítani fogja a Főkertnek, hogy a Városligetnek minden elemében naprakész és hiánytalan fakatasztere legyen - áll a cég közleményében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.