Kiadná az ellenzék Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt

A Fidesz és az SZDSZ is arra fog szavazni hétfőn, hogy a parlament függessze fel a két MDF-es mentelmi jogát.

A Fidesz megszavazza Dávid bolya MDF-elnök és Herényi Károly képviselő mentelmi jogának felfüggesztését hétfőn az Országgyűlésben.

Fidesz: súlyos

Répássy Róbert szerint súlyos sérelmet szenvedne a törvény előtti egyenlőség, ha egy ilyen súlyos büntetőügyben az Országgyűlés nem függesztené fel az érintettek mentelmi jogát. Ezt a Fidesz frakcióvezető-helyettese arra a kérdésre válaszolva mondta hétfői sajtótájékoztatóján, hogy hogyan fog szavazni a Fidesz a két független országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatban.

SZDSZ: közvádas

Az SZDSZ igennel fog szavazni Dávid Ibolya MDF-pártelnök és Herényi Károly képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére hétfőn a parlamentben - ismertette a párt hétfői frakcióülésén hozott döntését Gulyás József az MTI kérdésére. A politikus hozzátette, hogy közvádas ügyekben eddig is igennel voksoltak a képviselők "kiadatására".

MSZP: koncepciós

Az MSZP még a múlt héten, a parlament mentelmi bizottságában a két képviselő mentelmi jogának felfüggesztése ellen foglalt állást, "koncepciós eljárást" emlegetve. A szocialista képviselőket azonban nem köti a frakciófegyelem, lelkiismeretük szerint dönthetnek, így - noha nem valószínű - előfordulhat, hogy a parlament felfüggeszti a két MDF-es  mentelmi jogát.

Különkiadás

A szavazás eredménye attól is függ, hogy melyik frakcióból hány képviselő vesz majd részt a két szavazásban, magyarán, hogy a szocialisták (teljes létszámmal) megakadályozzák, vagy (alacsonyabb részvételi aránnyal) passzívan asszisztálnak Dávidék "kiadatásához" az ügyészségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.