Kezdődik V. Lászlóék pere a legszigorúbb minősítéssel

A vesztegetéssel vádolt V. László perében a vádlottak között van rendőr, tűzoltó és pénzügyőr, a vádirat titkosított adatokat tartalmaz, emiatt a sajtó nem lehet jelen.

A Debreceni Törvényszéken január 14-én, szerdán kezdődik meg V. László vesztegetési ügyének tárgyalása, a pernek összesen 22 vádlottja van, a következő hónapokra tíz tárgyalási napot tűzött ki a bíró - tájékoztatta lapunkat Tatár Tímea, a törvényszék szóvivője.

Amint arról a Népszabadság korábban beszámolt: V. László és társai ellen 2012 nyarán indult eljárás, a gyanú szerint a vállalkozó hét év alatt 320 millió forintot fizetett ki magas beosztású rendőröknek azért, hogy előre értesítsék, ha az érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken hatósági ellenőrzéseket terveznek. Pénzt kaptak rendőrök és más lekötelezett hatósági emberek azért is, hogy razziákkal zaklassák a konkurens szórakozóhelyeket. Az ügyben 59 gyanúsítottat hallgattak ki, közülük 22-en érintettek a vesztegetési ügyben.

Tatár Tímea a hamarosan kezdődő perről elmondta: a vádlottak között van rendőr, tűzoltó és pénzügyőr is, ezért katonai tanács folytatja le az eljárást, amelyre a legszigorúbb minősítés vonatkozik, ezért zárt ajtók mögött folynak majd a  tárgyalások. Miután a kilencven oldalas vádirat is tele van titkosított adatokkal, maga a vád sem publikus és a vádiratismertetés sem nyilvános.

A szóvivő közölte: a sajtó csak az eljárás végén, az ítélet rendelkező részének felolvasásakor lehet jelen, de az indoklás már nem nyilvános. Az újságírók legfeljebb a bírósági folyosón tartózkodhatnak, információt azonban az ügy érintettjei sem adhatnak ki, a titoktartási kötelezettség ugyanis őket is köti. Az ügy iratai 70–80 ezer oldalt tesznek ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.