Képtelenség lenne ma megverni a Fideszt

A biztos szavazók 51 százaléka a Fideszre szavazna – derül ki a Medián szerdán publikált felméréséből.
A teljes népesség körében is jól áll a kormánypárt: 21 százalékponttal vezet a második helyen álló Jobbik előtt, a lakosság 34 százaléka szimpatizál a Fidesszel.

A közvélemény-kutató megjegyzi: arra már korábban is volt példa, hogy ennyi idővel a választások után valamelyik ellenzéki párt tudhassa maga mögött a választani tudó „biztos" szavazók abszolút többségét. 1999 decemberében az MSZP-nek 52 százalékos, 2003 novemberében a Fidesznek 51 százalékos, 2007 végére pedig szintén a Fidesznek 64 százalékos volt a támogatottsága - írta a hvg.hu.

Viszont a Medián szerint arra még nem volt példa, hogy ezt az eredményt egy kormányon lévő párt hozza, és vele szemben egy ennyire töredezett ellenzék álljon szemben. A közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a Jobbik támogatottsága is csökkent, a májusi 16 százalékról 13 százalékra esett. Az MSZP a teljes népesség körében 7, a DK 6, az LMP 2 százalékon áll. Az Együttnek a Medián ugyanannyit mért, mint a Munkáspártnak: 1 százalékot.

Korábban a többi közvélemény-kutató is azt mérte, hogy a Fidesz a menekültválság nyomán összeszedte magát, pedig tavaly ősszel a korrupciós botrányok után beesett, és 2015 tavaszáig mélyponton volt. Arról, hogyan hullámzott a Fidesz, ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.