Kártérítést kapott a polgármester haragosa

Félmillió forintos kártérítést kapott a rendőrségtől a mohácsi Németh Imre, amit azért rótt ki a Pécsi Táblabíróság, mert a Duna-parti város rendőrkapitányságának egyenruhásai 2010. október 29-én jogtalanul megbilincselték és négy órán át fogva tartották.

Mint arról írtunk, az önmagát radikális jobboldalinak tartó Németh Imre évek óta perben-haragban áll Mohács fideszes polgármesterével, Szekó Józseffel. A törvénytelen megbilincselésre azt követően került sor, hogy az említett napon Némethet a városházán dolgozó biztonsági őr nem engedte be a nyílt testületi ülésre. Németh tiltakozott ez ellen, mire az őr kihívta a rendőröket, s ők megbilincselték a vitatkozó férfit.

Németh azóta sem jut be az önkormányzati ülésekre. A polgármester ellen gyakran tüntető férfi ezt megpanaszolta az ombudsmannál és a megyei kormányhivatalnál. Mindkét hivatal felszólította Mohács irányítóit, hogy szüntessék meg törvénysértő gyakorlatukat, ám Némethet továbbra sem engedik be a városháza nyilvános rendezvényeire.

Németh Imre úgy véli, hogy a biztonsági őröket Szekó József utasítja erre.

Németh egyébként több mint húsz alkalommal jelentette föl Szekót becsületsértésért és rágalmazásért. Ezek az ügyek azonban mind felfüggesztésre kerültek, mivel a polgármester 2010 óta parlamenti képviselő, s mentelmi joga megvédi őt az eljárástól. Előfordult, hogy a bíróság első fokon megállapította: Szekó leköpte Némethet, s ezért a polgármestert megrótták, ám a fellebbezés nyomán folytatódó ügy Szekó képviselővé választása miatt nem jutott el a jogerős ítéletig.

Németh Imrét 2012 decemberében két debreceni férfi Mohácson megtámadta és súlyosan bántalmazta. Az elkövetők büntetőpere ősszel kezdődik. A két, biztonsági őrként dolgozó férfi nem tudott arra magyarázatot adni, hogy miért jártak aznap Mohácson, és miért támadták meg Némethet.

Mohácson sokan úgy gondolják, hogy a két támadót valaki azért bérelte fel, mert így akarta kifejezni szimpátiáját a fideszes városvezető iránt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.