Kamionos Stigi ellen tiltakoztak Veszprémben

Stigi! Hagy el a házat! Most! - ilyen feliratú táblákat emelt a magasba csütörtökön a hallgatóság egy része a veszprémi közgyűlésen. Annak a  fideszes Stiegelmaier Józsefnének az eltávolítását követelték a közéletből, aki kétszer is áthajtana kamionnal a menekülteken. 
Stiegelmaierné Józsefné korábban Jeddi Árpád Levente, a kamionját a Calais útjain vonuló migránsokra ráhúzó kamionsofőr posztjához fűzött egy felháborító megjegyzést. A posztban az olvasható:  „Mi tetszik a migránson? A Scania féknyom". Ez alá kommentelte a veszprémi fideszes képviselő: „Én még hátramenetet is kapcsolnék, biztos ami biztos".

A baloldali frakció azonnali lemondásra szólította fel a képviselőt. Porga Gyula polgármester vizsgálatra kérte a Fideszt. Stiegelmaierné pedig bocsánatot kért, ennek keretében azt írta, hogy alapvetően viccnek szánta a bejegyzést. A Fidesz elhatárolódott a kommenttől, s figyelmeztette képviselőjét, aki azóta is a frakció tagjaként ül az önkormányzati testületben.

A csütörtöki közgyűlésen tiltakozók szerint ennél a képviselőnél "Veszprém azért többet érdemel." Kész Zoltán, a város független országgyűlési képviselője közösségi oldalán úgy fogalmazott:  "Ez nem Veszprém szégyene, ez a Fidesz szégyene, mely most már semmi mást nem tud, csak félelmet kelteni és gyűlöletet szítani. Gondolkodhatunk eltérően a menekültügyről, normális vitákat is folytathatunk erről, de ez a hangnem elfogadhatatlan. "


Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.