Kalózkodás 'copy and paste' technikával

A hazai Kalózpárt nem bánja, ha lopnak a programjukból, de azt kéri: a projekt igazi üzenetét ne járassák le a politikai verseny médiacsatájában.

- Mi eszméket szeretnénk terjeszteni, és ha ezeket más pártok átveszik, annál jobb, és ha a programunkat is mind átveszik, akkor megszűnünk létezni - hangzott el ez a mondat a Kalózpárt alapítógyűlésén 2012-ben. Úgy tünik, hogy mára az egy fészekbe összezsugorodot magyar politikai baloldal megértett valamit a "copy and paste" technikából, mert a Kalózpárt programjából részeket átvennének. Az Alapjövedelem Európai Polgári Kezdeményezés támogatásáról van szó. Nyugodtan másoljanak, ezzel nincs is problémánk, de ne csak szűk körben beszéljenek róla, hanem csatlakozzanak is tömegesen az aláírásgyűjtéshez! - olvasható a Kalózpártnak az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

A párt szerint számukra fontos, hogy a projekt igazi üzenetét ne járassák le a politikai verseny médiacsatájában. Ezért felhívják a közvélemény figyelmét arra, hogy a projek baloldali jellegén túl ez egy társadalommegújító kezdeményezés. A kezdeményezés igazi következményeivel nem számolnak azok, akik a politikai baloldal fogalmát az osztályharcban definiálják.

Ennek a projektnek a megvalósítása pontosan a hagyományos értelemben vett politikai baloldal további erodálódását fogja okozni, mert megszüntetné ennek önmeghatározását, a munkahelyért folytatott harc ideológiát. Ezért az alapjövedelem nem baloldali populizmus, hanem egy eszköz a munka fogalmának újragondolásában, amelynek nem a profit, hanem az ember a központi eleme - záru a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.