Juhász Péter feljelenti a hatóságot

A rendőrség hivatali visszaélést és minősített adattal visszaélést követett el, illetve megsértette a rendőrségi törvényt, amikor kéretlenül továbbította a bíróságnak a belvárosi ingatlanügyben folyó nyomozás iratait, köztük az eljárás megszüntetéséről szóló határozattervezetet – véli Juhász Péter. Az Együtt alelnöke ezért feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

Lapunk írta meg, hogy a rendőrség december közepén megküldte a Fővárosi Törvényszékre az V. kerületi önkormányzat ingatlanértékesítései miatt folyó nyomozás dokumentumait. Ám a nyomozás tervezett befejezéséről szóló irat csatolása már csak azért is különös lépés volt, mert az ügyészség azóta ismét meghosszabbította a nyomozás határidejét, vagyis annak folytatására kötelezte a rendőrséget.

Ügyvédje és Juhász Péter a bíróságon
Ügyvédje és Juhász Péter a bíróságon
Reviczky Zsolt

Juhász szerint aggályos, hogy a határozattervezetből a nyomozás összes érintettje képet kaphat arról, mit tett a rendőrség, és mire kell készülniük a továbbiakban. Ráadásul a tárgyaláson a bíró – aki az ellenzéki politikus és a fideszes Rogán Antal közti személyiségi jogi pert tárgyalja – arra utalt, hogy ilyen iratot nem kért a rendőrségtől. Juhász azt gyanítja, hogy a rendőrség a szokatlan eljárással Rogánnak akart kedvezni, aki azért perelte őt be, mert bűnözőnek nevezte.

Azt is furcsállja, hogy a rendőrségi határozat tervezetén nincs bélyegző, így formailag sem tartozhat a büntetőügy iratai közé. Semmiféle jogi kötőereje nincs, de ha lenne is, a rendőrség iratmásolatot egy folyamatban lévő nyomozás iratai közül egyáltalán nem adhatott volna ki a polgári bíróságnak.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.