Jobbik: a miniszterelnökség kisbuszaival hozzák-viszik Szijjártó focicsapatát

A Jobbik állítása szerint a miniszterelnökség tulajdonában lévő mikrobuszokkal "hozzák-viszik" Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár labdarúgócsapatának – a Dunakeszi Kinizsinek – a játékosait. A forrás: Zagyva György Gyula képviselő.

A jobbikos politikus a hétfői parlamenti felszólalásához hasonlóan sajtótájékoztatóján ismét a "parkolási maffia" igazságtalan módszereire hívta fel a figyelmet. Úgy fogalmazott: "az egyik oldalon ott áll a parkolási maffia, amely sarcolja és igazságtalan büntetésekkel sújtja az átlagembereket, a másik oldalon pedig ott áll a kormány, amely nem vesz erről tudomást, illetve igazságosnak tartja a rendszert."

Zagyva György Gyula szerint ez a probléma azért nem érdekli a kormányt, mert minden miniszter, államtitkár vagy egyéb kormánytag parkolókártyát használ. A jobbikos politikus kedden bemutatott két fényképet is, amelyeken állítása szerint a miniszterelnökség tulajdonában lévő kisbuszok – amelyeknek szintén van parkolókártyájuk – "szállítják Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár labdarúgócsapatának" – a Dunakeszi Kinizsinek – a játékosait a V. kerületben.

"Ők könnyen vannak, megkapják az V. kerületi parkolókártyát és az állami pénzből fenntartott mikrobusszal meg hozzák-viszik a focicsapatukat. Hát mi köze van a Dunakeszi Kinizsi focicsapatának a Miniszterelnökség mikrobuszaihoz?" – fogalmazott Zagyva György Gyula. A "parkolási maffia" elleni lehetséges lépésekről szólva ismertette: "lesznek polgári engedetlenségek", illetve a Jobbik törvénymódosító javaslat benyújtását is tervezi a parkolási rendszer újraszabályozására.

A Miniszterelnökség cáfolata

Zagyva György Gyula távozik a Központi Nyomozóügyészség épületéből 2011. szeptember 6-án
Budapest, 2011. szeptember 6. Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője meghallgatása után távozik a Központi Nyomozóügyészség épületéből, ahol két rendbeli, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, társtettesként elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. MTI Fotó: Kovács Attila

"A Miniszterelnökség semmilyen járművet nem biztosít a Dunakeszi Kinizsi labdarúgó csapatának" - reagált Havasi Bertalan, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a Jobbik szerdai sajtótájékoztatójára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.