Jobbik-hergelés a menekültek ellen: „Négerek bozótvágó késsel"

A Jobbik vasárnap Debrecenben hergelt a menekültek ellen: a párt országgyűlési képviselői egymásra licitáltak szónokversenyükön. Önvédelemre készítik fel rajongóikat.

– Önvédelemre kell felkészülni! Ezt azoknak mondom, akik azt hiszik, megúszhatják. A debreceni zavargás után hamarosan bárhol bekövetkezhet a tombolás, a drága néger urak bozótvágó késsel nekiindulnak, s akkor majd a gazdag kertvárosiak is elcsodálkoznak – ilyen és ehhez hasonló, uszító kijelentések hangzottak el a Jobbik menekültellenes tüntetésén, amelyet vasárnap este rendeztek a Debreceni Befogadó Állomás mellett csaknem háromszáz fő részvételével.

Konyhás István / Népszabadság

A fönti mondatokat történetesen Apáti István, a párt alelnöke osztotta meg a hallgatósággal, de a többi szónok sem maradt el mögötte, holott a demonstráció egyik főszervezője, Kulcsár Gergely jobbikos parlamenti képviselő szerint „nem azért gyűltek össze, hogy gyűlölködjenek, és a magyar embereket uszítsák, hanem azért, hogy rend és béke legyen". Kulcsár bírálta az Orbán-kormány politikáját, s azt a megoldást javasolta: be kell zárni az összes hazai menekülttábort, s mindegyiket lakott területen kívülre kell költöztetni.

A már idézett Apáti István alelnök a magyar kormányon kívül az Európai Uniót és az Egyesült Államokat hibáztatta a kialakult helyzetért, majd fölszólította a híveket, hogy ne dőljenek be Orbán Viktornak, elvégre nem azt cselekszi, amit mond, s habár most a debreceni tábor bezárását szorgalmazza, hamarosan Berettyóújfaluban megnyitnak egy új befogadó állomást. Apáti a beszédét azzal zárta, hogy ha a menekültek „az asszonyaink, gyerekeink életére törnek, akkor hátba lesznek vágva, nem egyszer, de többször".

Konyhás István / Népszabadság

Z. Kárpát Dániel alelnök a határőrség visszaállítását és külön nyomozó csoportok bevetését szorgalmazta a magyar határra. A szónokok reagáltak az Együtt azon politikai akciójára is, amelynek keretében vasárnap Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő cipőket helyezett el a tábor előtt, így utalva arra, hogy – mint az MTI írja – „a Jobbik a zsidók és a cigányok után új ellenséget talált a menekültekben". A szélsőséges párt erre úgy reagált, hogy ha a liberálisok annyira szeretik a menekülteket, fogadjanak be egy családot egy hétre.

A rendezvény végeztével egy kisebb csoport a tábor kapujához vonult, hogy elénekelje a Himnuszt, de atrocitás az erős rendőri jelenlétnek köszönhetően nem történt. A tüntetés idejére a tábor bejáratát fél tucat rendőrségi autó és egy sorfal állta el.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.