Jelölt nélkül maradhat az MSZP

Az MSZP országos elnöksége arra kérte a párt budapesti párttanácsát, hogy a főpolgármester-jelölttel kapcsolatban „értékazonos döntést” hozzon, baloldali párthoz méltót – mondta az MSZP alelnöke hétfőn Budapesten újságíróknak. Lukács Zoltán az országos elnökség üléséről távozóban Bokros Lajosra utalva azt mondta, számára „ez a személy” a baloldali értékekkel nem párosítható.

A nap folyamán Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje bejelentette visszalépését. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azt kérte támogatóiktól, hogy Bokros Lajosra, a Modern Magyarország Mozgalom jelöltjére szavazzanak október 12-én az önkormányzati választáson.

A visszalépés miatt az MSZP budapesti és országos elnöksége hétfőn ülést tartott, a kerületi elnököket tömörítő budapesti párttanács pedig jelenleg is ülésezik, hogy kialakítsa álláspontját, támogatja-e Bokros Lajost.

Az ülést megelőzően Bárándy Gergely, az MSZP országos etikai bizottságának elnöke azt nyilatkozta: az MSZP akkor jár el helyesen, ha nem áll be Bokros Lajos mögé.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.