Bárándy: az MSZP-nek jelenleg nincs főpolgármester-jelöltje

A szocialisták etikai bizottságának az elnöke szerint nem lenne hiteles egy jobboldali politikust támogatni.
Bárándy Gergely, az MSZP országos etikai bizottságának elnöke szerint az MSZP akkor jár el helyesen, ha nem áll be Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) főpolgármester-jelöltje mögé.

A politikus ezt hétfőn délután nyilatkozta újságíróknak az MSZP székháza előtt, érkezőben a párt fővárosi és országos elnökségének ülésére. A testület azt követően ül össze, hogy a baloldal közösen támogatott főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc hétfőn bejelentette, visszalép a jelöltségtől.

Bárándy közölte, hogy az MSZP-nek jelenleg nincs főpolgármester-jelöltje. Szerinte ha pártja elvi politizálást kíván folytatni, nem tud hitelesen támogatni egy magát jobboldalinak valló politikust. Hozzátette, a történtek után mindazoknak le kell vonni a politikai következtetést, akik úgy gondolták, nem kívánják támogatni a szocialisták városvezetési tapasztalattal rendelkező politikusát, Horváth Csabát, és helyette mást jelöltek. Kijelentette azt is, be kell látni, hogy 2014-ben a szövetségi politika kétszer bukott meg.

Horváth, a párt korábbi főpolgármester-jelöltje azt nyilatkozta: bár Bokros lényegesen jobb jelölt Falusnál, arról nem nyilatkozik, pártjának szerinte támogatni kellene-e a MoMa politikusát. A valódi kérdésnek azt nevezte, a választók mit gondolnak arról, ha az MSZP két héttel a választás előtt vált jelöltet. Bokros támogatásáról az MSZP szintén hétfőn délután ülésező párttanácsa dönt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.