„Ismét megnyilvánul Orbán Viktor cinizmusa”

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne a győri futballklubbal foglalkozzon, hanem a brókerbotrány több tízezer kisbefektetőjét próbálja meg kártalanítani – ezt a párt szóvivője mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Gréczy Zsolt arra reagált, hogy a csütörtöki Magyar Közlöny szerint a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a csődeljárás alatt lévő Győri ETO FC Labdarúgó és Sportszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot és az ugyancsak csődeljárás alatt lévő ETO PARK Korlátolt Felelősségű Társaságot.

A DK azt kérdezi, hogy mi indokolja a döntést, ugyanis ahhoz különleges feltételeknek kell megfelelni, hogy egy céget kiemelt gazdasági szervezetté minősítsenek – folytatta. A szóvivő arra volt kíváncsi, hogy a klub milyen nemzetbiztonsági, kiemelt honvédelmi, rendvédelmi vagy katasztrófavédelmi érdekeket képvisel, esetleg milyen szerepet játszik a lakossági közműszolgáltatásban.

Gréczy Zsolt azt mondta, a döntés mögött „ismét megnyilvánul Orbán Viktor cinizmusa”, mert úgy látszik, hogy a kormányfőnek fontosabb egy futballklub megmentése, mint a kisbefektetők kártalanítása. Hozzátette, megértik azt a szándékot, hogy a futballra szükség van Győrben, de közben egyetlen szó nem esik arról, hogy kiket és milyen pénzből fognak kártalanítani.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.