Minden második néző a magyar–osztrák meccset nézte

Rekordnézettséget ért el tegnap este az M4 Sport, hiszen 17:54-től az Ausztria–Magyarország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzést (AMR: 1 millió 734 ezer fő) a tévénézők fele választotta (SHR: 48,3%), ezzel piacvezetővé téve az MTVA sportcsatornáját a műsor adásideje alatt – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.
A cég közleménye szerint ilyen eredményre az elmúlt 25 évben nem volt példa. A televíziós piac fragmentálódása és a kereskedelmi csatornák megjelenésé óta most először fordul elő, hogy a tévénézők fele a közmédia csatornáját választotta.

Tegnap este mintegy 3 millióan néztek bele az M4 sporton az osztrák–magyar meccs közvetítésébe (RCH: 2.820.651). Ez a szám természetesen nem tartalmazza a kivetítőkön megjelent tartalmakat, és az esetleges streamet sem. Ezekkel együtt megközelítőleg 4,5 millió embert (becsült adat) ért el tegnap az M4 Sport közszolgálati csatorna.

A 20:53-tól kezdődő Portugália–Izland Európa Bajnoki labdarúgó-mérkőzés nézettsége 1 millió 39 ezer fő volt, a közönségaránya pedig 27,7, ezzel a műsor adásideje alatt ugyancsak a legnézettebb csatorna volt az M4 Sport.

A főműsoridőt tekintve tegnap a teljes lakosság körében az M4 Sportcsatorna 35%-os, rekord-közönségarányt ért el.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.