Így próbálja kivédeni a strasbourgi 'támadást' a Fidesz

Rákennék a baloldalra az Orbán-rezsimmel szemben megfogalmazott nemzetközi kritikákat.

Az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának fideszes elnöke az ország elleni újabb támadásként értékelte a magyarországi demokráciáról kedd estére szervezett európai parlamenti (EP-) vitát és azt a DK kezdeményezte közmeghallgatást, amelyet előző nap tartottak Strasbourgban a magyar médiahelyzetről.

Hörcsik Richárd keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a magyarországi baloldalnak az a célja, hogy még egy kísérletet tegyen a magyar uniósbiztos-jelölt, Navracsics Tibor ellehetetlenítésére.

A fideszes politikus szerint a magyarországi baloldal "módszere" idegen az EP-ben, és gyengíti a nemzeti érdekek képviseletét.
Az EP kedd esti plenáris vitájával kapcsolatban úgy fogalmazott: az európai liberálisok és szocialisták a magyar baloldali pártok ösztönzésére akarnak ismét foglalkozni Magyarországgal az EP plénuma előtt. Hörcsik Richárd ugyanakkor emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság például az alaptörvény és a médiatörvény ügyében a rendelkezésére álló eszközökkel már "átvilágította" Magyarországot.

A Molnár Csaba és Niedermüller Péter DK-s EP-képviselők által a magyar médiaszabadság témájában szervezett hétfői rendezvényt a fideszes bizottsági elnök politikai show-műsorként jellemezte, amely "nagyobb részt nem is a médiaszabadsággal foglalkozott". "Jól mutatja a szervezők szándékát, hogy a másik felet, azaz Magyarország hivatalos képviselőit meg sem hívták" - tette hozzá.

Hörcsik Richárd szerint a strasbourgi események azt mutatják, hogy kibújt a szög a zsákból, hiszen "míg korábban a magyar baloldal elrejtette az arcát az EP baloldali pártjai mögé", addig most már Gyurcsány Ferenc DK-elnök képviselői "a támadáshoz a nevüket is adják".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.