Egyelőre nem kell az utcára mennie a kerekes székes családnak

A Raiffeisen Bank felfüggesztette a kerekes székes Biharvári házaspár lakására kért végrehajtást. Biharváriék időt nyertek, a végrehajtó hétfőn nem visz az otthonukba újabb érdeklődőket, akik akár 8,5 millióért is hozzájuthatnának a lakáshoz, amiből az idős házaspárt az utcára kellene tenni.

Biharváriék 23 millió forintot fizettek ki a Szeged, Korondi utca 7. szám alatti lakásukért. Tőlük még 11 millió forintot követel a Raiffeisen Bank, amennyit a befizetett vételárból nem adott tovább a társasházat építő projektcég. A társasházi lakásokat keretjelzálog terheli. Vagyis: a lakásvásárlók a társasházat építő projektcégtől, személy szerint annak ügyvezetőjétől, L. Gábortól vásárolták a lakást.

A projektcég a társasház építésére egyben vett föl 450 millió forint hitelt a Raiffeisen Banktól. A projektcég egyfelől a bankkal áll jogviszonyban mint adós, másfelől azokkal a családokkal, amelyeknek egyenként eladta a lakásokat, garázsokat. Ez a konstrukció azt jelenti, hogy a bank – noha nincs jogviszonyban a lakásvásárlókkal – a jelzálogjogát akkor is érvényesítheti, ha azok befizették a vételárat a projektcégnek, ám az nem (mind) adta tovább a pénzt a banknak. A Biharvári házaspár nem az egyedüli lakástulajdonos, akik ellen végrehajtási eljárás indult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.