Hunvald nem szabadul

A bíróság elfogadta a főügyészség indítványát, a panamaügyek miatt őrizetbe vett erzsébetvárosi polgármester nyárig előzetesben marad.

Három hónappal, június 12-ig meghosszabbították Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását, a politikus egyébként csütörtökön szabadulhatott volna - számol be a Független Hírügynökség.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság nyomozati bírója elfogadta az ügyészség indítványát a hosszabbításról.

A bíróság döntése nem jogerős, a politikus és védője még fellebbezhet ellene.

Az erzsébetvárosi ingatlanpanamák további politikus gyanúsítottjainak - Gál György egykori gazdasági és Kardos Péter korábbi pénzügyi bizottsági elnök, mindketten SZDSZ-esek - hamarosan szintén lejár az előzetes letartóztatás, az ő esetükben is hosszabbítást fog kezdeményezni a főügyészség.

Mint arról lapunk többször beszámolt, a 2003-as és 2004-es önkormányzati házeladások kapcsán azzal gyanúsítják a polgármestert, a két volt bizottsági elnököt (valamint egy kerületi vállalkozót, egy ingatlan értékbecslőt és több, a gyanú szerint strómanszerepet betöltő cég alapításában résztvevőket, ügyvédeket), hogy bűnszervezetben csalást, okirat-hamisítást és vesztegetést követtek el.

Az erzsébetvárosi panamagyanús ügyekről készült NOL-összefoglalónkat itt olvashatja, a más kerületekben folyó nyomozásokról, ügyekről és azok aktuális állásáról pedig itt tekinheti meg a NOL összeállítását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.