Hiába várták a szabadságon lévő BKV-vezért

Bár a főpolgármester szerint illő volna mihamarabb tisztáznia magát Kocsis Istvánnak az őt még MVM-vezetőként ért vádak alól, a BKV vezérigazgatója nem jelent meg a cég felügyelőbizottságának mai ülésén, mert szabadságon van.

Kocsis István nem tért vissza szabadságáról, így a BKV felügyelőbizottsága ma nem tudta meghallgatni őt, hogy a vezérigazgató tisztázhassa magát a még Magyar Villamos Művek-vezetőként őt ért vádak alól. Szabó István, az fb tagja lapunknak azt mondta: "a vezérigazgató rendes szabadságát tölti, ezért a mai ülésen az ő meghallgatása nem volt téma, arra a felügyelőbizottság július 27-i, következő ülésén kerülhet sor".

A BKV közben küldött egy közleményt, amelyben azt írják: a vezérigazgató szabadságát előre egyeztette Székely Gáborral, a BKV fb elnökével és megegyeztek, hogy csak a következő ülésen hallgatják meg.

Mint arról beszámoltunk, a városházán megütközést keltett, hogy Kocsis szabadságra ment, ahelyett, hogy mielőbb tisztázná magát. Demszky Gábor főpolgármester korábban azt mondta, értesítseni fogja a vezérigazgatót, hogy "óriási tétje van a lépésnek", olyan fajsúlyú ügyekről van szó, amelyek tisztázása nem várhat heteket.

Steiner Pál, a fővárosi MSZP-frakció vezetője pedig felháborítónak és megdöbbentőnek nevezte, hogy Kocsis a helyzet gyors tisztázása helyett az időt húzza. Megjegyezte, ha a vezérigazgató nem tisztázza magát, akkor "fel kell vetni vele szemben a bizalmi kérdést".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.