Helye még nincs, miniszteri biztosa már van az új szuperkórháznak

Cserháti Péter kapta a budapesti szuperkórház építéséért felelős miniszteri biztosi megbízatást. Korábban a humán tárca helyettes államtitkár volt, e pozíciója 2013 októberében szűnt meg. Azóta ugyan főállásban az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója, de emellett volt már a struktúraváltásért, majd a rehabilitációs szakellátásért felelős miniszteri biztos is.

A Magyar Idők információja szerint Cserháti Péter a jövő héten egyeztet Tarlós István főpolgármesterrel és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárral arról, hogy miként illeszthető az új létesítmény az új egységes fővárosi egészségügyi ellátási koncepcióba. (Ez utóbbi önmagában is újdonság lesz, hiszen ezt a nyilvánosság még nem ismeri.)

A lap emlékeztet arra, hogy a jövő évi költségvetésben egymilliárd forintot különítettek el az új budapesti kórház terveinek előkészítésére. Mint többször beszámoltunk róla, a kórház elhelyezéséért éles verseny indult a fővárosi kerületek, illetve a Fidesz egyes csoportjai között. Kinevezésekor Ónodi-Szűcs Zoltán lapunknak azt nyilatkozta: megszünteti azt a helyzetet, amelyben az intézményi és a lobbiérdekek döntenek a fejlesztésekről, ehelyett ahhoz igazít mindent, hogy mire van szükségük a betegeknek. Így nem engedi, hogy a Korányi projektről és az új fővárosi kórházról külön-külön döntsenek. Ónodi-Szűcs azt mondta: előbb át akarja tekinteni Budapest és a térség ellátórendszerét. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.