Hajánál fogva rángatták a fideszes aktivistát

Előbb szidalmazta, majd többször megütötte és hajánál fogva rángatta a Fidesz aláírásgyűjtő aktivistáját egy férfi – jelentette be Kucsák László, a párt parlamenti képviselője. Mindjárt azt is sejtetni engedte: a balliberális ellenzék állhat a kétségkívül felháborító eset mögött.
Ne hergelje az embereket a kvótaellenes aláírásgyűjtés ellen a balliberális ellenzék – szólított fel szombati sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője. Ő arról számolt be, hogy a napokban Pestszentlőrincen bántalmazták egy aláírásgyűjtő aktivistájukat.

A vélemények e kezdeményezés megítélésében is lehetnek eltérőek, de felháborító és megengedhetetlen az ilyen aljas, gyáva és brutális cselekmény, amelynek esetében szerinte „messze nem zárható ki a politikai motiváció". Olyannyira nem, hogy mindjárt azt is érzékeltette: nyilvánvalóan a balliberális ellenzéket kell sejteni az „aljas, gyáva és brutális" tett mögött.

Egy férfi előbb szidalmazta, majd többször megütötte és hajánál fogva rángatta az aláírásgyűjtő aktivistát – tudatta a politikus. Jelezte azt is: a bántalmazott nővel együtt aláírásokat gyűjtő férje rendőrt hívott, a támadót előállították, és értesüléseik szerint ellene nyomozás indult. A politikai hovatartozásáról azonban nem beszélt.

Kucsák emlékeztetett rá: a Fidesz azért indított aláírásgyűjtést, hogy megvédjék az országot Brüsszel azon elképzelése ellen, amely a kötelező betelepítési kvótákkal „bevándorlók tízezreit kívánja betelepíteni, letelepíteni", a párt megítélése szerint értelmetlen, jogtalan és veszélyes módon, ezért minden lehetséges eszközzel fel kell lépni ellene. Máig nem derült ki azonban, mi szükség az aláírásgyűjtésre, hiszen a kormány az Európai Unió Bíróságánál már megtámadta a kötelező kvótáról szóló brüsszeli döntést.

Amúgy nem túl régen az MSZP helyi képviselőjelöltjét verték fejbe egy vasrúddal az időközi önkormányzati választás előtt pár nappal Decsen, és ezért életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen. A szocialisták az ügy mögött politikai motívumot sejtenek, viszont legalább senkit nem vádoltak. Jobboldali médiumok szerint azonban csak kétségbeesett kampányfogás – megrendezett színjáték – volt a helyi politikus elleni támadás, aki mellesleg csúfos vereséget szenvedett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.