Habony hazudott az amerikaiaknak?

Az Index szerint Orbán Viktor főtanácsadója októberben nem utazhatott volna az Egyesült Államokba, ha a valóságnak megfelelően tölti ki az elektronikus belépési engedélyt.
A kitiltási listán nincs rajta, de így se utazhatott volna az Egyesült Államokba októberben Habony Árpád, Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerződés nélküli főtanácsadója – szellőztette meg hétfőn az Index.

A portál ezzel kapcsolatban az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) regisztrációs rendszerének egyik kérdésére hívja fel a figyelmet, amely úgy hangzik, hogy a belépésre váró személyt letartóztatták vagy elítélték-e valamilyen kormányzati szervnek vagy valamilyen személynek okozott kárért. Októberi útjának tanúsága szerint Habony erre nemmel válaszolt, annak ellenére, hogy van egy 2006 őszére visszanyúló büntetőügye, amelyben két idős ember bántalmazásáért garázdaság miatt jogerősen két év próbaidőre ítélték.

A Magyar Narancs írta meg tavaly, hogy 2006. november 4-én a XII. kerületi Monda utcában egy házaspár lépett ki Habony Lexus dzsipje elé az úttestre. A miniszterelnöki főtanácsadó kiszállt a kocsijából, és utánuk ment. Rövid szóváltás után a férfit, K. Sándort leütötte, a nőt, P. Erzsébetet pedig hasba rúgta, majd visszaszállt és a rendőrök érkezését meg sem várva elhajtott. Az emiatt kapott kétéves próbaidő miatt a DHS kérdésére igennel kellett volna válaszolnia, ami után valószínűleg nem engedték volna be az Egyesült Államokba, ahol egy Facebookra feltett fénykép szerint elment a washingtoni Lincoln-emlékműhöz is.

Az októberi úttal Habony azt akarta cáfolni, hogy rajta van azon a listán, amelyen a korrupció gyanúja miatt az Egyesült Államokból kitiltott magyar közéleti személyiségek és üzletemberek szerepelnek. Egyelőre csak Vida Ildikó NAV-elnökről tudni biztosan, hogy rajta van a listán.

Az Index megkérdezte Habonyt az ügyről, de ő a titkárán keresztül jelezte, hogy nem akar kommentárt fűzni az értesüléshez.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.