György Bence az Origo új főszerkesztője

Új főszerkesztő kerül az Origo.hu élére György Bence személyében - adta hírül a 444.hu.

Ahogy arról beszámoltunk, decemberben a Magyar Telekom eladta az Origo Zrt. 100 százalékos tulajdonrészét a New Wave Media Kft.-nek 13,2 millió euróért, hozzávetőleg 4,2 milliárd forintért. Február közepén a Heti Válasz kiderítette, hogy az állami felügyelet alatt adó Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) adott kölcsönt az ügyletre és fedezte a tranzakció árának nagyobbik részét.

Az új tulajdonos új főszerkesztőt nevez ki az Origo.hu élére. Miután 2014 júniusában Sáling Gergőt politikai okokból kifolyólag menesztették, a szerkesztőség irányítását Pálmai L. Ákos vette át. Őt váltja most György Bence március 21-től.

A 444.hu úgy tudja, a döntést hamarosan bejelenti a cég vezetése a szerkesztőségnek. György nem csak a portál főszerkesztője lesz, hanem a New Wave cégcsoporton belül tartalom igazgatóként is dolgozik majd.

György tavaly februárban közös megegyezéssel távozott a TV2 Csoporttól, ahol először felelős szerkesztői pozíciót töltött be a hírigazgatóságon, később szerkesztőségvezető, 2010. január 1-től az Aktuális műsorok vezető szerkesztője volt. Irányítása alatt a Tények Magyarország első számú hírforrásává, később piacvezető hírműsorává vált. György Bence 2014. február 1-től töltötte be a TV2 program- és hírigazgatói posztját. Miután távozott a tévétől, októberben indította el a faktor.hu hírportált, ahol több korábbi tévés kollégájának adott munkát.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.