Gyerekekre vigyázott a gólyatábori erőszakot eltussoló HÖK-elnök

Napközis gyerekekre vigyázott a ELTE Tanító- és Óvóképző Kar (TÓK) 2014-es gólyatáborában történt nemi erőszak után eltiltott HÖK-elnök. Galántai Tamás eltussolta az ügyet.

Az Index értesülései szerint a gólyatábori botrány után eltiltott HÖK-elnök a szigethalmi József Attila Általános Iskola Csokonai Utcai Tagintézményben dolgozott napközis nevelőként. A fiatal gyerekekre vigyázott.

Az állás betöltéséhez saját diploma kellett volna, de a Klik sajtóosztálya szerint Galántai megtévesztette az intézményvezetőt, így történhetett, hogy foglalkoztatták.

A Kliknél azt mondták, a volt HÖK-elnök felvételét az iskola kérelmezte a tankerületnél, a diploma meglétét az iskola igazgatójának kellett volna ellenőriznie. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikortól dolgozhatott Galántai az iskolában, azonban feltehetőleg hosszabb időről lehet szó, mert az Szigethalmi József Attila iskola honlapján is feltüntették a nevét.

Nem sokkal az Index megkeresése után a nevet szerdán le is szedték, és a tanintézmény nem válaszolt a portál kérdéseire Galántaival kapcsolatban. A Klik válaszában azt közölte, hogy a volt HÖK-elnököt még pénteken kirúgták.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Galántai Tamás HÖK-elnökként tudott arról, hogy a nemi erőszakot elkövető K. Sándor Szilárdnak kemény ügyei voltak korábban, ennek ellenére eltussolta a TÓK 2014-es gólyatáborában történteket. Az ügynek az lett a következménye, hogy az ELTE eltiltotta a diákot.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.