„Gyáva terroristák” – a magyarországi muszlimok is elítélik az erőszakot

A Magyar Iszlám Közösség és a Magyarországi Muszlimok Egyháza is elítélte az erőszakot, szolidaritást vállalt a franciaországi terrortámadások áldozatainak hozzátartozóival és Franciaországgal.

A Magyar Iszlám Közösség mély megdöbbenését és együttérzését fejezi ki a párizsi terrortámadások miatt! Közösségünk osztozik a francia nép gyászában, együtt érzünk velük – áll a szervezet közleményében.

A gyáva terroristák ártatlan embereket mészároltak le, amelyre egyetlen vallás sem adhat igazolást. Béke, tolerancia, segítségnyújtás a szegényeknek, árváknak. Ezt parancsolja az iszlám. A világnak fel kell lépnie minden szélsőséges erő, rasszista, megkülönböztető gondolkodás, tevékenység ellen. Az Iszlám köntösébe bújt, de valójában nem muszlimok szélsőséges nézetei ellen is, hiszen vallásunk tanításából gúnyt űznek.

A Magyar Iszlám Közösség szerint ilyen és hasonló erőknek nincs helyük sem Európában, sem másutt. Ugyanakkor közösen kell küzdenünk a rasszizmus egyik formája, az iszlamofóbia ellen is, hiszen a világ muszlimjainak túlnyomó többsége békés, és elítéli az erőszakot. „Ma, a közösségünk nyílt napján a naplementi ima után közösen fohászkodni fogunk a békéért, az áldozatokért" – zárul a közlemény.

A Magyarországi Muszlimok Egyháza is mélységesen elítéli a Párizsban elkövetett terrortámadásokat.

 

A támadássorozat olyan terrorakció volt, amire nincs magyarázat, nem köthető egyetlen valláshoz, egyetlen nemzetiséghez sem vagy származáshoz – olvasható. Az iszlám elítéli az erőszakot, az ártatlanok megfélemlítését, és megengedhetetlennek tartja a béke, a biztonság, a jog és a törvényes rend megsértését, bárki is legyen az elkövető.

A közlemény Mohamed prófétát idézi: „A muszlim az, akinek a beszédétől (nyelvétől) és a tetteitől (kezétől) biztonságban vannak az emberek. És az erős hitű muszlim az, aki mellett az emberek biztonságban érzik magukat és vagyonukat.”

A párizsi eseményekről folyamatosan frissülő cikkünket itt olvashatja!

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.