Goodfriend még visszatér?

Viszontlátásra – búcsúzott el a Twitteren az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője.
A Twitteren is elköszönt Magyarországtól péntek este André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Az erről szóló bejegyzése szerint a diplomata nem is tisztségviselőként, hanem magánemberként áll meghajolva a sok szívélyes istenhozzád előtt, amellyel elhalmozták, és megtisztelve érzi magát, hogy velünk lehetett. „Friends, not as an official, but a person, I am overwhelmed by warm farewells. Honored to have been with you. Thank you. Viszontlátásra" – hangzik az üzenet.

Szerdán elsőként a NOL írta meg, hogy Goodfriend távozik Budapestről. Az ideiglenes ügyvivő 18 hónapon át, az előző nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis távozása és Colleen Bell januári érkezése között állt az Egyesült Államok budapesti missziójának az élén.

Diplomataként az egyik főszereplője volt a kitiltási botránynak, amelyben kiderült, hogy korrupció gyanúja miatt az Egyesült Államok hat magyar személyiségtől vonta meg a beutazási engedélyt. A lista egyedüli ismert szereplője, Vida Ildikó NAV-elnök Orbán Viktor kormányfő ultimátumára pert indított Goodfriend ellen, Magyarország pedig kérte a diplomáciai mentessége felfüggesztését is, ám ezt Washington megtagadta, a magyar kormány pedig sietve közölte, lezártnak tekinti az ügyet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.