Garantálják a 65 év feletti ingyen utazást

A kormány továbbra is garantálja a 65 év felettiek ingyenes utazását - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken, a budapesti főpolgármester nyilatkozatára reagálva, mely kisebbfajta pánikot generált az idős korosztály körében. 

Szerkesztőségünkbe többen telefonáltak péntek délután, és azt kérdezték, igaz-e, hogy a fővárosban meg akarják szüntetni a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményét. Az érdeklődők Tarlós István pénteki sajtótájékoztatójára hivatkoztak, amelyen a budapesti főpolgármester arról beszélt: rákényszerülhetnek, hogy a kormánynál felvessék az utazási díjmentesség kérdését. Szerinte a 65 év felettiek ingyenes utazásnak biztosítását át kellene gondolni.

A díjkedvezmény még rendben van, de az ingyenességet át kell gondolni, mert "üres kasszából nem lehet közlekedést finanszírozni" - fogalmazott Tarlós.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte: a 65 év felettiek ingyenes utazásának biztosítását törvény szabályozza, és a kormánynak nincs szándékában a jogszabály módosításának kezdeményezése.

A Demokratikus Koalíció nem támogatja, hogy megszüntessék a 65 év felettiek ingyenes utazását a fővárosban - közölte Gy. Németh Erzsébet, a párt fővárosi képviselője pénteken. Az ellenzéki politikus közleményében azt írta: a kormány ne pazarolja el az emberek pénzét, hanem legalább annyival segítse a megnyomorított családokat, hogy a szerzett jogaikat nem veszi el, egyúttal biztosítsa azt a pénzt, amivel a buszok, villamosok, trolik és a HÉV zavartalanul szállíthatják az utasokat.

Gy. Németh Erzsébet szerint alakul a megszorító Orbán-csomag. A Demokratikus Koalíció arra kíváncsi, hogy a főpolgármester saját kútfőből találta ki az idős emberek életét, mindennapi mozgását könnyítő szabály megszüntetését, vagy Orbán Viktor vele mondatja ki az újabb sarc várható bevezetését? Esetleg ezzel a rossz ötlettel akar pénzt kizsarolni a kormánytól a budapesti közlekedés működésének fenntartására?" - fogalmazott.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.