Fót egymilliárdot bukott a Hungária-botrányon

Ötszázmillióról mindenki tudott, de Bartos Sándor polgármester péntekig hallgatott arról, hogy engedély nélkül megduplázta a betétet. Hatalmas a botrány.
Véletlenül, a fóti átvilágítási bizottság pénteki ülésén derült ki, hogy a város nem ötszázmilliót, hanem egymilliárdot bukott a Hungária Értékpapír Zrt. felfüggesztése miatt – írja az Index. A portál cikke szerint a fóti képviselő-testület tagjai ötszázmillióról eddig is tudtak, arról viszont nem, hogy a fideszes polgármester, Bartos Sándor önhatalmúlag, mindenféle engedély nélkül megduplázta a betét összegét a brókercégnél.

Az ügyletre az Index szerint Bartos tavaly októberben, két héttel az önkormányzati választások után adott megbízást, de senkinek nem szólt arról, hogy mit csinál. A városban most hatalmas a botrány, már csak azért is, mert alig egy hete derült ki, hogy a költségvetéssel sincs minden rendben. Az első ötszázmilliós megtakarítást a város még 2013-ban bízta rá a Hungáriára.

Az MNB március 6-án függesztette fel a Hungária Zrt. tevékenységét, felügyeleti biztost rendelt ki az intézményhez, és a büntetőfeljelentést is tett a brókercégnél tapasztaltak miatt. Az ügyben három gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyeztek. Hatósági gyanú szerint a brókercégnél háromszázmilliót sikkasztottak el.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.