„Fordítási hiba” volt, hogy László Petra a menekültet perelné

Csak a Facebookot akarja beperelni a menekültekre támadó operatőr, az általa elgáncsolt menekültet viszont nem. Azt állítja, nem mondott ilyet, csak egy fordítási hiba miatt terjedhetett ez a sajtóban.
László Petra nem mondta az orosz Izvesztyijának adott interjúban, hogy pert tervez a Röszkénél felbukó menekült ellen. Az N1TV volt munkatársa az interjúban kijelentette: pert fontolgatnak a Facebook ellen, miután a nőt támogató oldalakat gyorsan eltávolították, de a meggyilkolására felhívókat meghagyták. Az operatőr ezután beszélt arról is: a felrúgott migráns, Oszama Abdul Mohszen megváltoztatta vallomását, korábban még a rendőröket hibáztatta és nem őt. A nő férje ugyanakkor becsületbeli ügynek tekinti, hogy bizonyítsa felesége ártatlanságát – olvasható az interjúban.

László Petra férje az MNO-nak megerősítette: ahogy az Izvesztyiján ez nem is olvasható, valóban nem mondtak olyat, hogy pert indítanának a menekülttel szemben. Hozzátette, nem is terveznek ilyet.

Azt viszont tervezi a kirúgott operatőr, hogy amint lezárul az ellene zajló eljárás, családjával Oroszországba költözik.

László Petra az N1TV-nél dolgozott operatőrként, de kirúgták, miután kiderült: több menekültet, köztük egy gyereket is megrúgott. Emiatt büntetőeljárás is indult ellene.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.